Het opnemen van Tot Heil es Volks in uw testament is één van de manieren om ons te steunen. Door Tot Heil des Volks tot legataris of erfgenaam te benoemen, zorgt u ervoor dat het werk van de stichting in de toekomst door kan blijven gaan. Een groot voordeel hierbij is, dat Tot Heil des Volks geen successierecht over inkomsten via erfrecht hoeft te betalen en daardoor al het geld ten goede komt van het werk. Wanneer u geld of goederen wilt nalaten is het noodzakelijk om bij de notaris een testament te laten opmaken. U kunt daarin een legaat (bedrag of voorwerp) toekennen aan Tot Heil des Volks. In uw testament kunt u bijvoorbeeld een zin laten opnemen als: “Ik legateer, vrij van rechten en kosten, uit te keren binnen zes maanden na mijn overlijden, zonder bijberekening van rente, aan stichting Tot Heil des Volks, gevestigd te Amsterdam, een som in contanten van … euro (€ …,-).”

Ook kunt u Tot Heil des Volks benoemen als erfgenaam voor (een deel van) de erfenis. Een voorbeeldtekst van een erfstelling is: “Ik benoem stichting Tot Heil des Volks, gevestigd te Amsterdam, tot mijn enige en algehele erfgenaam.” Om rechtsgeldigheid te verkrijgen, moet een testament door een notaris worden opgemaakt. Het testament treedt pas in werking na het overlijden van de maker. Tot die tijd kunt u de inhoud steeds veranderen. We raden u aan iemand aan te stellen die zorgt voor de afwikkeling van de nalatenschap. Aan het inschakelen van een notaris zijn kosten verbonden. Een oriënterend gesprek bij de notaris is vaak kosteloos.

Cookies helpen om u een betere gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie