Dit jaar ‘viert’ Scharlaken Koord haar 30-jarig bestaan. Vieren tussen aanhalingstekens, want er is nog steeds veel mis als het gaat om prostitutie en mensenhandel. Dagelijks horen wij uit de eerste hand de verhalen over uitbuiting en dwang. Om aandacht te blijven vragen voor prostitutie en mensenhandel én het werk dat wij mogen doen, organiseren we dit jaar een aantal activtiteiten. 

Share kleinSeminar Share - donderdag 12 oktober 2017 
Het seminar Share organiseren wij regelmatig en is speciaal voor christelijke organisaties, medewerkers en vrijwilligers in Nederland en België die veldwerk doen en/of hulp bieden rond prostitutie. Thema van het seminar dit jaar is 'Trafficking alert!' met spreker Raymond Venema, Operationeel Coördinator van het prostitutieteam politie Amsterdam. We hebben inmiddels een mailing verstuurd naar de contacten die wij hebben. Maar stuur ons gerust een e-mail als je graag bij dit seminar wilt zijn of ons wilt attenderen op andere organisaties/personen voor wie dit seminar interessant is. Alle contacten sturen we in september een e-mail met daarin het gehele programma van 12 oktober, aanvullende informatie en een aanmeldmogelijkheid. 
Download 'Save the date' (PDF)

Wandeling SKSpeciale wandelingen - 17 en 19 oktober (herfstvakantie)
We organiseren twee keer een speciale  ‘Scharlaken Koord-wandeling’; een wandeling langs de Wallen om samen na te denken over de problemen die er spelen. In een uitgebreide presentatie hoor je wat Scharlaken Koord in de afgelopen 30 jaar heeft kunnen betekenen en welke plannen er nog zijn om nog meer vrouwen te kunnen helpen. We sluiten de wandeling af met een lunch bij Second Step, het werkervaringsproject van Scharlaken Koord. De kosten: 30 euro per persoon. Aanmelden kan via www.ontmoetamsterdamanders.nl Je vindt de wandelingen onder ‘Ons aanbod’

 

Share kleinJubileum seminar - donderdag 9 november 2017
Op donderdag 9 november 2017 organiseren wij een seminar waar wij actuele thema’s op het gebied van prostitutie en mensenhandel bespreken. Een van de sprekers is mevr. Iva Bicanic, Klinisch psycholoog Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht & Centrum Seksueel Geweld. We houden het seminar in Amsterdam. We hebben inmiddels een mailing verstuurd naar de contacten die wij hebben. Maar stuur ons gerust een e-mail als je graag bij dit seminar wilt zijn of ons wilt attenderen op andere organisaties/personen voor wie dit seminar interessant is. Alle contacten sturen we in september een e-mail met daarin het gehele programma van 9 november, aanvullende informatie en een aanmeldmogelijkheid. Download 'Save the date' (PDF)

 

Cookies helpen om u een betere gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie