Op woensdag 11 oktober 2017 organiseert Waypoint Twenterand voor de tweede keer een mini-congres. Het congres is bestemd voor alle vrijwilligers die werken met jongeren in de regio Twenterand én voor ouders. Er worden workshops gegeven over de jongerencultuur en vroegsignalering van verslaving. Voor ouders is er een workshop over ‘tieners en sociale media’ die wordt gegeven door medewerkers van Waypoint zelf. 

Programma
Het congres wordt gehouden in Kerkelijk Centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop en begint om 19.30 uur. Er is een plenair gedeelte met daarna één ronde workshops. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Gratis, wel aanmelden
De toegang is gratis, maar we vragen je wel om jezelf even aan te melden én je keuze voor workshop op te geven. Dat kan via deze link: AANMELDEN.

Workshops


Vroegsignalering - door drs. Wietske Noordzij (Raise Up)
Deze workshop gaat over het herkennen van risicogedrag bij jongeren. Er wordt een situatieschets gegeven over de kinderen en jongeren in Nederland anno 2017. Met welke problemen krijgen zij te maken? Hoe kunnen kinderen reageren op deze problemen? Welke signalen kunnen zij uitzenden en naar wie doen zij dit? Tijdens de workshop wordt ingegaan op het belang van een goede basis om risicogedrag te voorkomen en het leren onderscheiden van ernstige en minder ernstige signalen.

Communicatie met jongeren - door Erik Smit (Raise Up)
Deze workshop gaat over de valkuilen en sterke kanten in de communicatie met jongeren. Hoe kom je tot een goed gesprek? Er zijn verschillende vraagtechnieken die aansluiten bij jongeren en die hen uitdagen en stimuleren om na te denken. De deelnemers worden toegerust in dit vraag-gestuurd coachen.

De jongerencultuur - door jongerenwerker Matheus Sales de Moura (YfC) en Rianka Bekendam (Reflection)
Wie jongeren wil begrijpen, moet goed op de hoogte zijn van hun ontwikkeling, maar ook van de (jongeren)cultuur waarin zij leven. Door naast hen te staan, hun belevingswereld te begrijpen en daarbij aan te sluiten zonder je eigen identiteit te verliezen, ben je een kostbare schakel in de ontwikkeling en vorming van hun eigen overtuiging, keuzes en levenswijze. Tijdens deze workshop worden daarom de jongerentrends, hypes en nieuwe ontwikkelingen besproken.

Speciaal voor ouders: Tieners en sociale media – door Hanneke Kottier en Heleen Scherphof (Waypoint)
Snapchat, YouTube, Instagram… sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van tieners. Dit levert voor veel ouders dilemma’s op. Sociale media zijn leuk, maar kennen ook risico’s én kunnen zorgen voor strijd, discussies en frustraties binnen het gezin. Tijdens deze workshop krijgen ouders handvatten, tips en tools waar kinderen en jongeren écht mee geholpen zijn.


Cookies helpen om u een betere gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie